Statistik Tapak Poker mendedahkan persaingan sengit antara Top 2

Dalam statistik populariti tapak poker baru-baru ini, Pokerstars.com mendahului pasaran poker dalam talian dengan 25000 pemain ‘Tunai Sebenar’. Ia jauh mendahului persaingan terdekat Full Tilt Poker yang mempunyai kira-kira 15000 pemain ‘tunai sebenar’. Tilt Poker Penuh telah menyaksikan penurunan dalam bilangan pemain dalam beberapa minggu pertama bulan Februari. Daripada 20000 purata pemain ‘tunai sebenar’ jumlahnya telah menurun kepada sekitar 15000 pemain. Ini bukan petanda yang sangat baik untuk tapak dan terdapat beberapa pengejaran yang perlu dilakukan. PokerStars telah bergerak jauh ke hadapan dengan purata nombor setinggi 35000 pemain ‘tunai sebenar’ daripada 25000. Walau bagaimanapun, terdapat tanda yang jelas bahawa 2 tapak poker Teratas jauh mendahului tapak poker dalam talian yang lain. Terdapat banyak ciri yang menarik pemain ke 2 laman web ini. Sebahagian daripada mereka adalah bonus 100% dan sejumlah besar pemain, meja dan kejohanan untuk dipilih velumventures.com.

Beberapa laman web lain yang mempunyai kurang daripada 10000 pemain ‘tunai sebenar’ ialah Party Poker dan ipoker. Baru-baru ini iPoker telah kehilangan tempat dan purata bilangan pemain telah menurun kepada sekitar 4700 tetapi baru-baru ini nombor telah mula meningkat menunjukkan prestasi yang lebih baik dari laman web ini. Senarai laman web poker yang aktif adalah panjang tetapi apabila kami turun senarai bilangan pemain ‘tunai sebenar’ berkurangan secara mendadak. Prestasi tapak poker bergantung pada strategi pemasaran, kebolehgunaan, antara muka pengguna, pertandingan, bonus dan pelbagai faktor lain.

Senarai laman web yang mempunyai lebih daripada 1000 pemain termasuk Ongame yang mempunyai kira-kira 5000 pemain, Cereus yang mempunyai kira-kira 2000 pemain, Antarabangsa pada hampir 5000 dan MicroGaming Network kira-kira 3000. Dengan teknologi yang lebih baru menjadikan pelancaran tapak poker lebih mudah, persaingan antara laman web poker ditetapkan untuk meningkat. Walau bagaimanapun, sebahagian besar pendapatan poker dalam talian akan terus kekal dengan laman web terkemuka. Laman web poker hampir tidak mendedahkan pendapatan mereka tetapi laman web teratas menjana berjuta-juta dolar dalam wang perjudian. Poker dan perjudian dalam talian adalah haram di Amerika Syarikat dan akibatnya penggubalan wang telah menurun secara drastik. Jika poker dalam talian disahkan di Amerika Syarikat pasti akan melihat peningkatan besar dalam pendapatan poker dalam talian.

Dalam senarai ranking Cake Poker, Entraction, Pacific Poker dan Svenska Spel adalah beberapa nama lain. Beberapa laman web menerima pemain AS tetapi ramai di antara mereka tidak, memandangkan perjudian dalam talian adalah haram di AS. Poker dalam talian menjadi popular di Eropah, Amerika Latin dan Asia dan kami melihat banyak pelancaran berlaku di wilayah ini. Dengan AS masih belum membuat keputusan mengenai isu pengendali sedang mencari destinasi lain di mana poker dalam talian adalah sah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *